Чи може розчинна кава бути смачною?

В цій статті ми розберемось, як виготовляють розчинну каву, хто придумав робити її  зі спешелті зерна, та чому вона коштує як справжня кава? В Америці вже більше трьох років виготовляють розчинну спешелті каву. Але вартість одного пакетика об’ємом від 3,5 до 5 грам сягає вартості в 2-3 долари, що рівноцінно чашці кави в кав’ярні. Чи готові люди платити таку ціну за розчинну каву? Давайте розглянемо...

Читати далі


0 Коментарі8 Хвилини

Для чого потрібен лід в каві?

Все що потрібно знати про лід в кавових напоях: його задача, різновиди та кількість. Загальносвітові тренди стрімко спрямовують вектор в напрямку холодних напоїв. На сам перед це пов’язано з взаємодією двох таких близьких і одночасно далеких світів барменів та бариста, де кожен вносить свій досвід і своє розуміння смаку. В кав’ярнях холодні напої зазвичай з’являються в теплу пору року. Для чого потрібний лід в кавових...

Читати далі


0 Коментарі4 Хвилини

Байпас – що це, та як його готувати?

У 2017 році світовий чемпіонат виграла бариста з Великобританії, яка приготувала 90 мл концентрованого напою ,і додала в нього 160-200 грам води. Цей метод має назву «Байпас». Сьогодні ми розповімо що це таке. В чому суть «Байпасу». Байпас - це розведення водою концентрованого готового напою. В процесі екстракції в напої розчиняються тверді речовини. Це відбувається послідовно: спочатку кислоти, потім цукри, і в кінці гіркі речовини...

Читати далі


0 Коментарі3 Хвилини

Анатомія смаку

Якщо ви уважно подивитесь на поверхню вашого язика, то побачите, що вся його поверхня ніби покрита маленькими “пухирцями”. Можна подумати, що це і є наші смакові рецептори. Але насправді це сосочки. Смакові рецептори значно менші, і в одному сосочку може бути від 3 до 100 рецепторів. Зверніть увагу, що деякі сосочки мають інший вигляд ніж інші. Це тому, що у нас їх чотири типи на...

Читати далі


0 Коментарі6 Хвилини

Техніка «Еспресо салямі»

Дослідження світу еспресо нагадує подорож, сповнену захоплень, радості,але й без розчарувань не обійшлося. Сьогодні ми поговоримо про цікаву техніку, яка допомагає краще зрозуміти шот еспресо - техніку «Еспресо салямі»! Так, спочатку ми також думали що це якийсь жарт. Коли нам про це розказували, здавалось, ніби це якийсь черговий дивний і не до кінця зрозумілий ритуал бариста. Але ця техніка навчить вас розумінню усіх етапів екстракції...

Читати далі


0 Коментарі7 Хвилини

Від Бабо до Faema. Як зароджувалось еспресо

   У 19 столітті кава була великим бізнесом у Європі. Винахідники прагнули зробити швидшим та кращим процес варіння, а це, в свою чергу, спонукало до «народження» еспресо. Для багатьох поціновувачів кави, еспресо - це і є кава. Найчистіша екстракція кавових зерен, буквально сама суть кавових ягід. В іншому сенсі, еспресо - це перша експрес- кава. До появи еспресо на приготування однієї порції витрачалось близько 5...

Читати далі


0 Коментарі15 Хвилини

7 факторів які впливають на смак кави.

Ця стаття допоможе вам приготувати смачний напій вдома, та в кав’ярні. 1. Використовуйте зерно обсмажене не більше 2х місяців тому. За 2 місяці ефірні масла в кавових зернах окислюються, а смако-ароматичні компоненти випаровуються навіть у закритій упаковці. Це позбавляє напій аромату і придає йому гіркий смак. Рекомендації для кав’ярень: Готувати еспресо на зерні смаженому не менше тижня і не більше двох місяців тому. Строки для...

Читати далі


0 Коментарі12 Хвилини

Гірка кава – чи варто з цим миритись?

В індустрії спешелті кави переконані, що хороша кава повинна бути солодкою і збалансованою, але точно не гіркою. Чи так це? Розбираємось, що таке гіркота, звідки вона береться в каві, і чи завжди це погано. Гіркий - це смак що лякає, смак, що викликає погані асоціації. Цьому є еволюційні причини: більшість отруйних речовин гіркі і людина старається їх уникати. Цікаво що наш язик навчився сприймати гіркоту...

Читати далі


0 Коментарі5 Хвилини

Чи варто платити за відходи?

Чи варто платити за відходи? Напій із каскари, висушеної кавової м’якоті, називають кавовим чаєм, хоча за смаковими якостями він більше схожий на компот. Ми з'ясували, що таке каскара, чому її ціна в 2 рази вища за ціну кави та наскільки напій із неї безпечний для організму. Частина кавових експертів прогнозує напою велику популярність в індустрії. Ось, наприклад, "Starbucks" додав до свого меню cascara latte ще...

Читати далі


0 Коментарі6 Хвилини

7 причин чому кава може продовжити ваше життя.

Кава часто є однією із тих звичок, від якої люди хочуть позбутись, обіцяючи собі зробити це з понеділка, але й уявити собі початок робочого тижня без чашки кави просто неможливо. На щастя для любителів кави, якщо у вас немає органічного несприйняття кофеїну, то і причин щоб припиняти пити каву також нема. Дослідження показують, що вживання кави приносить організму велику користь. Близько 20 досліджень доводять, що...

Читати далі


0 Коментарі6 Хвилини